Tiffany lampen


Voor een meer uitgebreide collectie en prijzen van onderstaande tiffanylampen, zie onze geheel vernieuwde website: www.artdecowebwinkel.com
Klik hiervoor op de volgende link; Tiffanylampen

Tiffany lampen zijn voor het eerst gemaakt door Louis Comfort Tiffany (1848-1933), de uitvinder van de tot op heden gebruikte methode om stukjes glas in koperfolie te wikkelen en dan te solderen. Vˇˇr die tijd was het gebruikelijk om glas in lood te zetten. Tiffany begon te experimenteren met het vervaardigen van gekleurd glas, na een reis naar Europa te hebben gemaakt. De glasvensters van de kathedraal van Chartres maakte een diepe indruk op hem. Zijn doel werd: Kunst combineren met de behoeften van het dagelijks leven. Tiffany maakte allerlei voorwerpen voor in het interieur, maar vooral de Tiffany lampen zijn erg bekend geworden. Dit kwam mede doordat de gloeilamp net was uitgevonden door zijn goede vriend Edison. Vaak hadden de lampen van voet tot kap natuurlijke Art Nouveau vormen.

Aan de hand van het ontwerp, worden - met behulp van patronen - de stukjes glas uitgesneden en met de hand aan elkaar gesoldeerd. Elke Tiffany lamp is dus uniek!

pagina's: [1] 2 3 4 5 6 volgende »


 
Sorteren op
Per pagina
toon

Frank Lloyd Wright Tiffany Tafellamp

meer info

Hanglamp Aurora

meer info

Hanglamp Mathematic

meer info

Hanglamp Mosh Cilinder

meer info

Hanglamp schaal Mathematic

meer info

Hanglamp Tiffany Dragonfly

meer info

Hanglamp Tiffany Mathematic Omgekeerd

meer info

Hanglamp Tiffany Mosh

meer info

Hanglamp Tiffany Mosh omgekeerd

meer info

Hanglamp Tiffany Pauw

meer info

pagina's: [1] 2 3 4 5 6 volgende »